Rooster de paprika 25 minuten en de peper 10 minuten in een op 200°C
voorverwarmde oven tot de velletjes zwarte plekken krijgen.
Dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten.
Snipper de ui en de knoflook.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Hak de chocolade in stukjes.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin.
Trek het velletje van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukken.
Ontdoe het pepertje van de zaadjes en schraap het vruchtvlees van het
velletje.
Verhit 1 eetlepel olie fruit de ui met de knoflook omscheppend 5
minuten.
Voeg de paprika, de peper, de jalapeñopepers en de amandelen toe en
bak ze 5 minuten mee.
Schep de tomaten, rozijnen en specerijen erdoor en bak alles op laag vuur
omscheppend 7 minuten.
Pureer het tomatenmengsel en wrijf het eventueel door een zeef.
Doe het mengsel met de chocolade en de bouillon over in een pan.
Wrijf de kipfilets in met peper en zout en bak ze in de rest van de olie
rondom bruin en in 20 minuten helemaal gaar.
Verwarm de saus al roerend.
Snijd de kipfilets in schuine plakjes, schenk de saus erover en garneer
met de sesamzaadjes en de takjes koriander.
Lekker met witte rijst en een sinaasappelsalade met koriander en rode
peper.
Voorbereidingstip: U kunt deze bewerkelijke saus van tevoren bereiden. Zij
hoeft dan alleen nog maar te worden opgewarmd.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |